Teatteria Tampereella

TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI

MATILDA

Suuri näyttämö, lauantai 30.10. klo 13

Vuosituhannen musikaalitapaus ensimmäistä kertaa Suomessa.

Roald Dahlin kirjaan perustuva musikaali Matilda on hurmannut jo vuosia.

Matilda kertoo epätavallisesta tytöstä, joka värikkään mielikuvituksensa ja terävän älynsä turvin uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja muuttaa maailmaa. Tekijöinä on menestysmusikaalista tuttu suunnittelutiimi, jota luotsaa ohjaaja Samuel Harjanne. Hän on ohjannut mm. Billy Elliot, Kinky Boots ja Pieni merenneito.

Näytelmässä mm. Matildoina: Alma Järvensivu, Villa Murtagh ja Helinä Puusa

Jani Karvinen, Pihla Pohjalainen, Jyrki Mänttäri, Anna- Maija Tuokko, Petra Karjalainen, Jari Ahola, lisäksi paljon lapsinäyttelijöitä.

Lipun hinta 62€/ viite 2011


TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI

HITLER JA BLONDI

Suuri näyttämö, lauantai 6.11. klo 13

Kolmetoista laulua diktaattorille, saksanpaimenkoiralle ja pianolle

Michael Baran, käsikirjoitus ja ohjaus

- Kesäkuussa 2017 kysyin puoliksi leikilläni Seela Sellalta , onko hänellä vielä joku rooli, jonka hän haluaisi näytellä. Vastaus tuli heti: hän haluaisi esittää Hitleriä. Huvituin, hämmennyinkin- ja jäin sulattelemaan kuulemaani. Pian oivalsin: Jos Hitleriä esittää 83-vuotias juutalainen nainen, olen löytänyt teatterillisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan ja omaäänisen tavan tuoda tämä modernin historian keskeisin hahmo näyttämölle.

Muutaman viikon rohkeutta kerättyäni soitin Seela Selalle ja tiedustelin, vitsailiko hän vai oliko tosissaan.

-Tosissani tietysti, vastasi Seela. –Loistavaa. No, jos minä kirjoitan sinulle Hitlerin, lähdetkö tekemään, kysyin. – Tottakai. Jos vain vielä elän.

Ja nyt kaksi ja puoli vuotta myöhemmin olemme valmiit esittämään yhteisen näkemyksen, kuka tai mikä oli miehiään Adolf Hitler. Tuo koditon kuljeskelija, katkeroitunut wannabe-taitelija, Tuhatvuotisen Valtakunnan johtaja, kokonaisia armeijoita liikutteleva korpraali, bestsellerkirjailija, alakuloinen sekakäyttäjä, antisemiitti, fasisti, vegetaristi, absolutisti jne. Hän oli kirkuvien ihmisjoukkojen lemmikki ja mahtipontisiin

unelmiinsa takertunut mammanpoika. Ja millaisena hän saattaisi näyttäytyä uskollisen mutta tarkkavaistoisen saksanpaimenkoiran silmin nähtynä.

Näytelmä tuotetaan Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä.

Näyttelijät Seela Sella ja Verneri Lilja

Pianisti Mariola Aniolek / Niina Ranta

Kesto noin 1:45 ( ei väliaikaa)

Lipun hinta 40 € / viite 2037


KOMEDIATEATTERI

LEVÄTKÄÄ RAUHASSA, KOMISARIO PALMU

lauantai 4.12. klo 14

Mika Waltarin ja Joel Elstelän teos

Mika Waltarin luoma ikoninen etsivähahmo, komisario Frans J. Palmu saapuu Tampereen Komediateatterin päänäyttämölle ennennäkemättömässä murhamysteerissä.

Kun upporikas häijy patriarkka löytyy kuolleena kartanon makuuhuoneesta, vaistoaa eläkkeelle jäänyt Palmu heti, että kyseessä on murha. Murhan selvittämisessä hänellä on apunaan uskollinen ystävänsä, etsivä Kokki sekä rikospoliisin päälliköksi kohonnut etsivä Virta. Oman rikkansa salaisuuksien soppaan ja Palmun elämään tuo nuori, suloinen kirjastoneiti, jota kohtaan komisario huomaa tuntevansa jotain romantiikkaan vivahtavaa.

Rikostutkimuksen edetessä menneisyyden aaveet kaivetaan esille ja lopullisen totuuden paljastuminen yllättää vanhan konkarietsivänkin- ehkä jopa kuolettavalla tavalla.

Ohjaus : Panu Raipia

Näyttelijät : Aimo Räsänen Palmuna

Kesto noin 2h15 min, sis. väliajan

Lipun hinta 44,50€, sisältää vaatesäilytysmaksun/ viite 2053