Teatteria Tampereella

TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI, Suuri näyttämö

lauantai 3.10.klo 13.00

Hamlet

Shakespearen Hamlet rock-musikaalina ensi kertaa Suomessa.

Hamlet rock-musikaali on visuaalisesti ja musiikillisesti taidokas ja täynnä vaativan herkullisia rooleja.

Hamlet (Saska Pulkkinen) palaa kotiin isänsä hautajaisiin, joista bileet jatkuvat äidin häillä. Äidin (Petra Karjalainen) uusi mies (Jari Ahola) on Hamletin isän pikkuveli, lähes Hamletin ikätoveri. Kaiken takana on mahdollinen murha. Tarina kertoo isänsä haamun riivaamasta nuoresta miehestä, mutta yhtä lailla se kertoo siviiliuhreista, niistä sivullisista, joiden kohtaloksi tulee olla väärässä paikassa väärään aikaan. Miten korjata vääryys? Mikä on ehdottomuuden hinta?

Suomennos Michael Baran

Ohjaus Otso Kautto

Säveltäjät Eeva Kontu, Jarmo Saari, Varre Vartiainen

Rooleissa: Saska Pulkkinen, Petra Karjalainen, Jari Ahola, Inke Koskinen, Jussi- Pekka Parviainen, Pentti Helin, Suvi-Sini Peltola, Auvo Vihro, Petrus Kähkönen ja Petra Ahola, Jari Leppänen, Kristiina Hakovirta, Mika Honkanen sekä TAMK Musiikkiteatterin koulutusohjelmasta Meeri Uusi-Äijö, Maria Halinen, Laurapeppi Väänänen ja Jussi Lukacs.

Orkesteri : Hamlet ja his Gravediggers

Lipun hinta 51€/ viite 5351


TAMPEREEN TEATTERI, Frenckell-näyttämö

lauantai 10.10. klo 14.30

Synninkantajat

Kertomus rajat ylittävästä rakkaudesta ja rajalinjojen tiivistymisen ajasta.

On 70-luvun loppu pienessä suomalaisessa kylässä ja Aaronin perheessä. Maa ympärillä muuttuu, mutta tämä perhe on turvassa. Perhe elää Taivaan isän suojeluksessa eikä sen siksi tarvitse pelätä kommunisteja eikä ydinpommia eikä edes peltojen paketointia. Vaikka mitä tapahtuisi, perhe on turvassa. Taisto-pappa pitää kyllä huolen, ettei mitään vaarallista pääse tapahtumaan.

Samaan aikaan nuori Auroora kamppailee rajat ylittävän rakkautensa kanssa.

Pauliina Rauhalan romaani kuvaa hoitokokousvuosia lestadiolaisyhteisössä. Synninkantajat on kaunis kertomus sisäänpäin kääntyvästä yhteisöstä ja turvallisuuden tarpeesta- tarpeesta luoda rajoja ja rajoituksia, kun ympärillä tulvii.

Näytelmäksi kirjoittanut ja ohjaus Maia Häkli

Rooleissa: Antti Tiensuu, Aliisa Pulkkinen, Esa Latva-Äijö, Eeva Hakulinen, Sara- Maria Heinonen ja Konsta Laakso.

Lipun hinta 37 €/ viite 5380


TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI, Suuri näyttämö

Keskiviikko 11.11. klo 19

Voi Luoja!

Jumala terapian tarpeessa!

Jumala on ahdistuksen ja epäuskon vallassa, hän tarvitsee terapiaa. Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan elämä ei myöskään ole taivaallisen ihanaa. Ella on moderni akateemisesti koulutettu ihminen, joka ei usko Jumalaan. Jumalan on taas vaikea uskoa ihmiseen. Potilassuhde on siis perin haastava; lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä.

Martti Suonsalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa.

Israelilaisen näytelmäkirjailijan Anat Govin Oh my God-näytelmässä käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Näytelmä on myös häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä. Onko lopulta kysymys Jumalasta vai ihmisestä?

Käsikirjoitus Anat Gov

Ohjaus Taru Mäkelä

Rooleissa Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo ja Ari Kauppila

Yhteistyössä Espoon kaupunginteatteri ja TTT

Lipun hinta 40€/ viite 5377

TAMPEREEN TEATTERI,  Päänäyttämö

perjantai 27.11. klo 14.30

Eikä yksikään pelastunut

Agatha Christien kaikkien aikojen rikostarina

Salaperäinen isäntäpari on kutsunut kymmenen vierasta syrjäiselle saarelle. Heti ensimmäisenä iltana vieraat kuulevat gramafonilevyltä viestin, jossa syytetään kaikkia talossa olijoita murhista. Tunnelma sähköistyy. Pian ensimmäinen vieras kuolee. Sitten toinen.

Kuka kutsui vieraat saarelle? Kuka on murhaaja?

Agatha Christie punoo klassikkoteoksessaan mestarillisesti yhteen epäilyn, syyllisyyden ja suljetun tilan teemat.

Suomennos Aino Piilola

Ohjaus Anna-Elina Lyytikäinen

Rooleissa: Risto Korhonen, Elina Rintala, Pia Piltz, Antti Reini, Antti Tiensuu, Arttu Ratinen, Matti Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Jukka Leisti ja Ville Majanmaa.

Lipun hinta 37€/ viite 5416


Kevät 2021 

24. 4. Valehtelijan peruukki, Tampereen teatteri F,renckell-näyttämöklo 14.30  

Kom-teatterin odotettu vierailu Tampereella. 

Pirkko Saision ja Marja Packalenin uusi dokumentaarinen teos Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Näytelmä on jatkoa omaelämäkerralliselle menestysnäytelmälle Odotus. Saisio ja Packalen näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden hetkiä, hurmioitumisen tiloja, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella , ovat henkilöillemme tehneet? 

Teksti Heini Junkkaala, Marja Packalen, Pirkko Saisio

Ohjaus Heini Junkkaala 

Kesto 2 t 20 min 

39€/ viite 543