Teatteria Tampereella

27.2.2021 Hitler ja blondi ,TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI, Suuri näyttämö lauantai klo 13  

Kolmetoista laulua diktaattorille, saksanpaimenkoiralle ja pianolle. Michael Baran, käsikirjoitus ja ohjaus 

- Kesäkuussa 2017 kysyin puoliksi leikilläni Seela Sellalta , onko hänellä vielä joku rooli, jonka hän haluaisi näytellä. Vastaus tuli heti: hän haluaisi esittää Hitleriä. Huvituin, hämmennyinkin- ja jäin sulattelemaan kuulemaani. Pian oivalsin: Jos Hitleriä esittää 83-vuotias juutalainen nainen, olen löytänyt teatterillisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan ja omaäänisen tavan tuoda tämä modernin historian keskeisin hahmo näyttämölle. Muutaman viikon rohkeutta kerättyäni soitin Seela Selalle ja tiedustelin, vitsailiko hän vai oliko tosissaan. 

-Tosissani tietysti, vastasi Seela. 

–Loistavaa. No, jos minä kirjoitan sinulle Hitlerin, lähdetkö tekemään, kysyin. 

– Tottakai. Jos vain vielä elän. 

Ja nyt kaksi ja puoli vuotta myöhemmin olemme valmiit esittämään yhteisen näkemyksen, kuka tai mikä oli miehiään Adolf Hitler. Tuo koditon kuljeskelija, katkeroitunut wannabe-taitelija, Tuhatvuotisen Valtakunnan johtaja, kokonaisia armeijoita liikutteleva korpraali, bestsellerkirjailija, alakuloinen sekakäyttäjä, antisemiitti, fasisti, vegetaristi, absolutisti jne. Hän oli kirkuvien ihmisjoukkojen lemmikki ja mahtipontisiin unelmiinsa takertunut mammanpoika. Ja millaisena hän saattaisi näyttäytyä uskollisen mutta tarkkavaistoisen saksanpaimenkoiran silmin nähtynä. 

Näytelmä tuotetaan Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä.Näyttelijät Seela Sella ja Verneri Lilja. Pianisti Mariola Aniolek / Niina Ranta 

Kesto noin 1:45 ( ei väliaikaa) Lipun hinta 40 € / viite 5487


10.3. 2021 Saatana saapuu MoskovaanTAMPEREEN TEATTERI, Päänäyttämö, keskiviikko 10.03.2021 klo 19  

Mihail Bulgakovin historiallinen, mystinen ja romanttinen suurteos. Suurteos pelkuruudesta, totuudesta, rakkaudesta ja paholaisesta.

 Saatana saapuu Moskovaan on yksi kaikkien aikojen klassikkoromaani. Se on historiallinen, mystinen ja romanttinen suurteos, joka sijoittuu Stalinin ajan Neuvostoliittoon 30-luvulle. Saatana saapuu mustaan magiikkaan erikoistuneen professori Wolandin hahmossa ja alkaa kiusata moskovalaisia. Pimeyden kuva Harri Hinkka herralla on mukanaan erikoinen seurue, joista ikonisimmaksi on noussut paholaisen kissa, Begemont. Saatanaa tuntuu kiinnostavan erityisesti, ovatko moskovalaiset muuttuneet? Uskovatko he enää mihinkään, edes paholaiseen? 

Antti Mikkolan teatterille sovittama ja ohjaama näytelmä on suurtuotanto. 

Ohjaus Antti Mikkola 

Näyttelijät Jukka Leisti, Pia Piltz, Antti Tiensuu, Ritva Jalonen, Ville Majamaa, Matti Hakulinen, Eeva Hakulinen, Ola Tuominen, Elina Piispanen, Aliisa Pulkkinen, Mari Turunen, Kirsimarja Järvinen, Elina Rintala, Arttu Ratinen 

Lisäksi Suomen Teatteriopiston opiskelijoita 

Hinta 37€/ viite 5500


Kevät 2021 

24. 4. Valehtelijan peruukki, Tampereen teatteri F,renckell-näyttämöklo 14.30  

Kom-teatterin odotettu vierailu Tampereella. 

Pirkko Saision ja Marja Packalenin uusi dokumentaarinen teos Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Näytelmä on jatkoa omaelämäkerralliselle menestysnäytelmälle Odotus. Saisio ja Packalen näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden hetkiä, hurmioitumisen tiloja, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella , ovat henkilöillemme tehneet? 

Teksti Heini Junkkaala, Marja Packalen, Pirkko Saisio

Ohjaus Heini Junkkaala 

Kesto 2 t 20 min 

39€/ viite 543